Wij zetten jouw bedrijf
online op de kaart

Van social media strategieën tot het bijhouden van jouw kanalen. Bij WeMark ben je aan het juiste adres.

WeMark deelt graag kennis en ervaringen op gebied van social media marketing om jouw bedrijf volledig op de kaart te zetten. Wij zullen meedenken over de nader te bepalen strategieën, de postfrequentie, responstechnieken en het opzetten van de social media campagnes. Ook kunnen wij het spreekwoordelijke stokje van jouw bedrijf volledig overnemen en zullen wij de volledige sociale kanalen beheren.

Wat is Social media marketing (SMM)

Social media marketing is een methode waarbij er diverse vormen van social media kunnen worden ingezet om verschillende marketingdoelstellingen te kunnen bereiken. Hierdoor kan er op een interactieve manier worden gecommuniceerd met de doelgroep via de social media kanalen. De kanalen waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt zijn onder andere Facebook, Instagram en LinkedIn.

Op social media kanalen is het mogelijk een bepaalde boodschap te communiceren, waar de ontvanger vervolgens de mogelijkheid heeft hier direct op te reageren. Dit interactieve contact zal resulteren in een grotere betrokkenheid met de doelgroep. Social media marketing is een geheel eigen discipline en kan niet vergeleken worden met bijvoorbeeld SEO en SEA. Belangrijk is dat social media kanalen ingezet worden als instrument, maar niet als een doel. Het is een instrument om betrokkenheid te creëren en maakt vaak deel uit van een grotere online marketing strategie.

Voordelen Social media marketing

Social media kan gebruikt worden om contact met betrokkenen te onderhouden en het aantal betrokkenen uit te bouwen. Op het moment dat je actief bent op verschillende social media platformen levert dat meer exposure op, je wordt gezien en mensen weten dat je bestaat. De interactie met de doelgroep is ook erg belangrijk tegenwoordig, mensen kunnen ten alle tijden vragen stellen. Door hier snel op een juiste manier op te reageren, geeft dit een positief gevoel aan de doelgroep. 

Social media kent een enorm bereik, meer dan 9 miljoen Nederlanders hebben een Facebook account. Via de social media kanalen worden berichten razendsnel verspreid, mensen hebben de mogelijkheid om in te haken op ieder bericht wat voorbij komt en dat resulteert dan weer in een nog groter bereik. Het kost relatief weinig geld om de social media kanalen te gebruiken voor een bedrijf. De registratie op de kanalen is geheel gratis en uiteraard kan er tegen betaling geadverteerd worden ter promotie.

De betaalde advertenties zijn geheel zelf te beheren zodat er volledige controle zal zijn over de uitgaven. In een groot deel van de social media platformen zijn er statistieken verwerkt, waardoor alles volledig meetbaar is. Men kan meten wat wel en wat niet heeft gewerkt aan een bepaalde campagne. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen voor bedrijven waarom ze de sociale kanalen zeker niet moeten negeren.

Website ontwikkeling Dex' Music Agency: van Mailchimp template naar website

Ontwerp en ontwikkeling van meertalige WordPress website voor Dex' Music Agency met ruimte voor evenementen en uitgebreide informatie over de artiesten.

Bekijk het volledige project →
Contentkalender

Contentkalender

Planning voor een langere periode met verschillende contenttypes. Rekening houdend met feestdagen, gebeurtenissen en seizoenen.

Kanalen monitoren

Kanalen monitoren

Belangrijk is om in de gaten te houden wat niet werkt en wat wel om hier op in te kunnen spelen en aanpassingen te kunnen doen.

Campagnes

Campagnes

Op social media bestaan veel verschillende campagne mogelijkheden. Wij helpen met het opzetten en monitoren van je campagnes.

Content creatie

Content creatie

Het is belangrijk om met enige regelmaat content te plaatsen op social media. Wij helpen bij het creëren en plaatsen van de content.

Kunnen wij je helpen met jouw online ambities?

Op zoek naar een bedrijf dat je kan helpen jouw online ambities waar te maken? WeMark staat voor je klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op